Sabtu, 14 Julai 2012

MARI LAH KITA SAMA2 BANTU HAMBA ALLAH INI !!!


Wahai saudara se islam ku semua , mari lah kita pakat pakat hulur kan bantuan pada hamba Allah ini.Daripada kita membazir membeli sesuatu yang berbentuk duniawi,lebih baik kita derma kan duit itu kepada yang amat memerlukan.Percaya lah, kita tak akan rugi barang sedikit pun malah tanpa kita sedari harta kita akan bertambah dari sumber halal yang tidak kita ketaui puncanya..


Kelebihan bersedekah
Hadith :
Dari Amru bin Auf r.a katanya Rasulullah SAW bersabda “Sesungguhnya sedekah seseorang Islam itu memanjangkan umur dan mencegah daripada mati dalam keadaan teruk dan Allah SWT pula menghapuskan dengan sedekah itu sikap sombong, takbur dan membanggakan diri (dari pemberiannya).”13 Anugerah Allah SWT kepada mereka yang bersedekah


1- Para Malaikat sentiasa berdoa supaya ditambahkan rezeki kepada pemberi sedekah.

2- Merupakan kemenangan ke atas syaitan.

3- Memadam kemurkaan Allah SWT.

4- Merupakan rawatan atau penyembuh kepada segala penyakit.

5- Mengawal kehormatan dan maruah.

6- Memperbaiki amalan anda sebelum mati.

7- Pelindung kepada api neraka.

8- Menempah tempat dibawah Bayangan Allah SWT.

9- Memberi keberkatan kepada pemilik harta.

10- Melembutkan hati yang keras.

11- Menyamankan kediaman dalam kubur dan memadam api dalam kubur.

12- Menghapuskan segala kesalahan menghapuskan segala dosa.

13- Menolak bala dan melindungi pemberi sedekah serta ahli keluarga daripada ditimpa bala bencana.KEPADA PIHAK YANG BERKENAAN.


MEMOHON BANTUAN KEWANGAN .

Tuan,


Saya MOHAMMAD SA’AD BIN ABIDIN No K/P 770818-02-5791 seperti alamat diatas ingin memohon bantuan keewangan daripada pihak tuan bagi menampung perbelanjaan rawatan anak saya.


2. Buat pengetahuan pihak tuan, anak lelaki saya yang kedua iaitu MUHAMMAD HAFUZA RAYYAN No My Kid 081205-02-0097 berumur 3 tahun 5 bulan dimasukkan ke hospital pada 5hb Februari 2012 setelah didapati kencing berdarah dan telah disahkan mengidap penyakit kanser buah pinggang (Wilm’s Tumor ) peringkat III selepas keputusan ujian biopsy pada 16hb Februari 2012.Pembedahan telah dilakukan untuk membuang buah pinggang sebelah kanan yang rosak akibat kanser tersebut pada 23hb Februari 2012 setelah berlakunya pendarahan dalaman. Buat masa sekarang saya perlu membawa anak saya untuk menjalani Chemotherapy setiap kali mengikut jadual yang dikeluarkan Pakar kanser Hospital Besar Pulau Pinang dan dia juga kerap kali dimasukkan ke wad apabila keaadaannya tidak stabil selepas Chemotherapy di buat. Rawatan ini akan berterusan dan mengambil masa yang agak panjang.

3. Saya terpaksa mengambil cuti tanpa gaji kerana cuti bergaji saya dah pun habis untuk menemani anak saya di wad memandangkan ibunya perlu menjaga dua orang anak lagi yang berusia 5 tahun dan satu tahun lebih. Saya yang bekerja kilang secara kontrak ini dan berpendapatan rendah buntu kerana tidak dapat menambah pendapatan dengan bekerja lebih masa lagi seperti sebelumnya kerana anak sering kali demam dan kerap dimasukkan ke wad.


Dengan penerangan diatas saya amatlah berharap agar pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya ini dengan sewajarnya . Bersama ini saya sertakan dokumen pengenalan, surat pengesahan doktor serta gambar anak saya sebagai rujukan. Sekiranya pihak tuan sudi bolehlah menyalurkan bantuan ke akaun MAYBANK 152031508654 yang didaftarkan atas nama saya MOHAMMAD SA’AD BIN ABIDIN.

Keperhatinan dan bantuan daripada tuan amatlah saya hargai dan saya dahulukan ucapan terima kasih.


Yang Benar,
Mohd Sa'ad
(MOHAMMAD SA’AD)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan