Sabtu, 20 Julai 2013

PANAS !!! Wang ehsan di Terengganu hanya untuk orang UMNO???


Di bulan ramadhan yg mulia ini umat islam berebut rebut untuk melakukan kebaikan dan kerja kerja amal.
Tetapi sebalik nya berlaku kepada pemimpin pemimpin umno di negeri terengganu.

Semua rakyat terengganu tahu,duit ehsan ada lah hasil duit royalti minyak yang tidak di berikan kepada negeri terengganu.Tetapi puak puak umno menganggap duit royalti minyak sebagai duit mak bapak dia orang

Buktinya di dun rhu rendang,marang.Duit ehsan hanya di berikan hanya kepada orang2 umno sahaja.Tidak kah puak puak umno ini di bulan ramadhan yang mulia ini mempunyai 'perut pedal' kerana tidak kasihan kepada orang miskin yang amat memerlukn duit ehsan itu untuk menampung perbelanjaan di bulan ramadhan ini?? Sedang kan orang2 miskin itu juga merupakan rakyat terengganu?Betapa berdosa nya puak puak umno ini kerana menyekat rezeki orang miskin yang sebelum ini setiap tahun mendapat wang ehsan?

" saya seorang oku yang mempunyai 5 orang anak tidak halal dunia dan akhirat kerana ajk umno tidak beri pitih ehsan kepada saya tahun ini.Dia tanggung lah dunia dan akhirat kerana dia telah di amanah kan untuk membahagikn pitih ehsan kepada rakyat,tapi dia bagi secara tidak adil" Luah seorang oku dengan nada sedih kerana terkejut tidak dapat merasa wang ehsan tahun ini.

Mengikut sumber2 yang boleh di percaya juga,kemungkinan besar duit zakat tahun ini juga kerajaan terengganu tidak akan agih kan kepada rakyat miskin

Kalau lah perkara ini benar,maka tak lama lagi puak2 umno ni akan di timpa bala lah agak nya.Mana kan tidak, tentu akan ada orang2 miskin yg tak dapat duit zakat akan berdoa supaya Allah berbuat sesuatu kerana puak2 umno telah menganiayai mereka,lebih2 lagi di bulan ramadhan ini.

Kepada Menteri Besar Terengganu saya nak bertanya, kalau lah betul berita ini,kemana perginya duit2 zakat negeri terengganu selama ini??

Kepada AJK2 umno saya nak berpesan,AWAS,,doa orang2 yang  dianiayai, Allah mudah makbul lebih2 lagi di bulan ramadhan yang penuh barakah ini...AJK: Tahun lepas pemberian zakat di Terengganu sebelum masuk ramadhan.skrg masuk 11 hari doh kita pose.Dok nyaknye ke org "sekin" ke mat said weh? Tahun lepas kutipan zakat di negeri terengganu ada lah senyak RM107.08 juta.sumber disini: http://www.sinarharian.com.my/edisi/terengganu/maidam-sasar-pertambahan-10-kutipan-zakat-1.126028

Walau bagaimana pun,AJK berharap berita mengatakan pemberian zakat di bekukan tahun ini tdk benar.Kerana jika ianya benar, tentulah sedih penerima2 zakat yang miskin sebab bagi mereka Rm350 itu terlalu besar bagi mereka,lebih2 lagi di bulan pose ni...

2 ulasan:

  1. tahun nie jkkk kg besut kemaman tak bagi duit ehsan dengan duit dana remaja....disebab kan orang pas.....sye pulak pemuda pas....saya tak kisah tak dapat,tetapi yang nak marah mak saudara saya dengan pak saudara saya OKU diaorang tak bagi juga...kami haramkan jkkk dn ajk umno makan duit tu..!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita yang teraniaya,lebih2 lagi org miskin hanya mampu berseah dan berdoa..manusia yang di berikan amanah,apatah lagi berkait dgn rakyat apabila tidak jujur pada amanah itu maka tanggung lah dosa dunia akhirat..

      Padam